Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Back

HOLLANDAISE SAUCE

Fransız mutfağında dünyaya yayılmış, beş ana sostan biri olan Hollandaise sosu tam kıvamında çok hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz. Beyaz sos olarak da bilinen Hollandaise sos, kahvaltı sofralarınızın sevilen lezzeti olacak. Hollandaise sos nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Terayağ eritilir kaynama noktasinda köpügünden ve kazeininden ayristirilir. Clear bir yag elde edilir. Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir cam kasede yumurta sarılarını çırpın. Daha sonra benmari (icinde su kaynayan bir kabin ustunde suya temas ettirmeden ) üzerine alarak açık sarı renk olana kadar ve kalınlaşana kadar çırpmaya devam edin. Krem şanti yoğunluğunda olmasına özen gösterin.

Sade yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) çırparak eklemeye başlayın, yağın tamamını bu şekilde karışıma yedirin ve benmari üzerinden alın.

Sogan, sarap veya elma sirkesi, tane karabiberi kaynatarak yogunlastirin elde ettiginiz karisimi

soguduktan sonra karisima kontrollü  ve yavas bir sekilde cirparak  ilave  edin, artık servise hazır.

Balık, et,kahvalti ,yumurta  urunlerinde rahatlikla kullanabilirsiniz.

Bilgi

Zorluk: Zor

Ürün: Yaz Trüfü

Süre: 25 – 30 Dakika

Porsiyon: 2-4 kişi

Malzemeler

4 yumurta sarisi

360 ml tereyag

50 ml beyaz şarap veya elma sirkesi

2 adet ince burnoise (fare dişi) arpacik sogan

Tane karabiber