Fransız mutfağında dünyaya yayılmış, beş ana sostan biri olan Hollandaise sosu tam kıvamında çok hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz. Beyaz sos olarak da bilinen Hollandaise sos, kahvaltı sofralarınızın sevilen lezzeti olacak. Hollandaise sos nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Terayağ eritilir kaynama noktasinda köpügünden ve kazeininden ayristirilir. Clear bir yag elde edilir. Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir cam kasede yumurta sarılarını çırpın. Daha sonra benmari (icinde su kaynayan bir kabin ustunde suya temas ettirmeden ) üzerine alarak açık sarı renk olana kadar ve kalınlaşana kadar çırpmaya devam edin. Krem şanti yoğunluğunda olmasına özen gösterin.
Sade yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) çırparak eklemeye başlayın, yağın tamamını bu şekilde karışıma yedirin ve benmari üzerinden alın.
Sogan, sarap veya elma sirkesi, tane karabiberi kaynatarak yogunlastirin elde ettiginiz karisimi
soguduktan sonra karisima kontrollü ve yavas bir sekilde cirparak ilave edin, artık servise hazır.
Balık, et,kahvalti ,yumurta urunlerinde rahatlikla kullanabilirsiniz.
Bilgi
Zorluk: Zor
Ürün: Yaz Trüfü
Süre: 25 – 30 Dakika
Porsiyon: 2-4 kişi
Malzemeler
4 yumurta sarisi
360 ml tereyag
50 ml beyaz şarap veya elma sirkesi
2 adet ince burnoise (fare dişi) arpacik sogan
Tane karabiber