Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Geri

TRÜFLÜ PATATES PÜRESİ VE ANTRİKOT

Hazırlanışı

  • Derin bir tencerede bolca su kaynatın. Patatesleri bütün halde suya atın. Daha çabuk pişmeleri için tuz ekleyebilirsiniz.
  • Patatesler haşlanırken, diğer yanda bir tavaya trüflü tereyağını alın ve kısık ateşte eritin.
  • Antrikotu yüksek ateşte bu tereyağında mühürleyin. Her iki tarafını da yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
  • Haşlanan patatesleri süzün, kabuklarını soyun ve bir kaseye alarak çatalla iyice ezin.
  • Ezilmiş patatese süt ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırarak pürüzsüz bir püre elde edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Sos için: bir kasede trüflü bal kabağı ezmesi ve kremayı karıştırın.
  • Servis tabağına önce püreyi, üzerine eti ve sosu ekleyin.
  • Domatesi ortadan ikiye bölüp tabağa yerleştirin, yeşilliklerle süsleyerek sunumunuzu tamamlayın.

Kullanılan Ürün

Bilgi

Zorluk: Orta
Ürün: Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı ve Trüflü Bal Kabağı Ezmesi – Çeşnili
Süre: 20-25 Dakika
Porsiyon: 2-3 Kişi

Malzemeler

  • 3 Orta Boy Patates
  • 40 gr Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı
  • 150 ml Süt
  • 5 gr Tuz
  • 3 gr Karabiber
  • 200 gr Antrikot
  • 1 Adet Kırmızı Cherry Domates
  • 20 gr Akdeniz Yeşilliği (Lolorosso Ve Endivyen)
    Sos İçin:
  • 20 Gr Trüflü Bal Kabağı Ezmesi – Çeşnili
  • 70 Ml Krema