Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Geri

HOLLANDAISE SAUCE

Fransız mutfağından dünyaya yayılmış, beş ana sostan biri olan Hollandaise sosu tam kıvamında çok hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz. Beyaz sos olarak da bilinen Hollandaise sos, kahvaltı sofralarınızın sevilen lezzeti olacak. Hollandaise sos nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Terayağı eritilir kaynama noktasında köpüğünden ve kazeininden ayrıştırılır. Sade bir yağ elde edilir. Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir cam kasede yumurta sarılarını çırpın. Daha sonra benmari (içinde su kaynayan bir kabın üstünde suya temas ettirmeden) üzerine alarak açık sarı renk olana kadar ve kalınlaşana kadar çırpmaya devam edin. Krem şanti yoğunluğunda olmasına özen gösterin.

Sade yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) çırparak eklemeye başlayın, yağın tamamını bu şekilde karışıma yedirin ve benmari üzerinden alın.

Soğan, şarap veya elma sirkesi, tane karabiberi kaynatarak yoğunlaştırın elde ettiğiniz karışımı soğuduktan sonra karışıma kontrollü ve yavaş bir şekilde çırparak ilave edin, artık servise hazır.

Balık, et,kahvaltı ,yumurta  ürünlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kullanılan Ürün

Bilgi

Zorluk: Zor
Ürün: Yaz Trüfü
Süre: 25 – 30 Dakika
Porsiyon: 2-4 kişi

Malzemeler

4 yumurta sarisi
360 ml tereyag
50 ml beyaz şarap veya elma sirkesi
2 adet ince burnoise (fare dişi) arpacik sogan
Tane karabiber