Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Back

LINGUINI  FRUTTI DI MARE

Linguini makarnalarınızı Al Dente (az pişmiş) haşlayın.

Zeytinyağını sote tavasına alın, yüksek ateşte sırasıyla ilk önce vongoleleri soteleyin, ağzı açılmayanları eleyin.

Zeytinyağını sote tavasına alın, yüksek ateşte sırasıyla, ilk önce vongoleleri soteleyin, ağzı açılmayanları eleyin.

Ardından tercihen halka bıraktığınız veya parçalı böldüğünüz kalamarları ilave edin, sotelemeye devam edin ve hemen ardından karidesleri ekleyin. Soteleme süreniz yüksek ateşte max 3-4 dk olmalıdır.

Tavadaki mevcut yağın parlaklaşmasından sonra şarabı ilave edip fazla suyu çektirin.

Dövülmüş sarımsak ve çok ince kesilmiş maydonozları da içine kattıktan sonra makarnaları ilave ederek tuz ve karabiber ile tatlandırın.

En son dilimlediğiniz trüfleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bilgi

Zorluk: Orta

Ürün:Yaz Trüfü

Süre: 25-30 dakika

Porsiyon: 1-2 kişi

Malzemeler

150 gr linguini makarna (tercihe göre makarna  değişebilir)

15-20 adet çim çim karides

1-2 adet kalamar (2 veya 4 e bölünebilir)

10-15 adet vongole

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı  zeytinyağı

1/3 kahve fincanı beyaz şarap

Maydonoz

Tuz, karabiber