Pazı yaprağını, düz bir zemine yayıp üstünü kaplayacak kadar pirinci eşit bir şekilde pazının üstüne yayalım.
Hazırladığımız sebzeleri; zencefil, tuz, karabiber ile lezzetlendirelim. (Tercihe bağlı olarak sarımsak ve soya sosu da kullanabilirsiniz.)
Pazılarınızı kaynayan suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde 1,5-2 dk kadar haşlayın.
Akabinde buzlu soğuk suda hızlıca soğutun.
Kaynayan suya; elma sirkesi, şeker ve tuzu ilave edin.
Nişastasından yıkayarak arındırdığınız pirinçleri Al Dante (az pişmiş) şeklinde haşlayın. (Şeker, tuz, sirke dengesini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, sadece hiç bir ürünün tadının, diğerinin önüne geçmemesine dikkat edin)
Sebzeleri ince jülyenler (kibrit çöpü) şeklinde kesip hazırlayın.
Pazı yaprağını düz bir zemine yayıp, üstünü kaplayacak kadar pirinci eşit bir şekilde pazını üzerine yayın.
Hazırladığınız sebze ve zencefili karıştırıp tuz, karabiber ile lezzetlendirin. (Tercihe bağlı olarak sarımsak ve soya sosu da kullanabilirsiniz)
Sebze karışımını pirinçli pazı yaprağının ortasına düzgün bir biçimde yerleştirin ve sushi şeklinde sıkı bir rulo yapın.
Son formu verdikten sonra dilimleyerek ve üzerine eklediğiniz trüflerle servis edebilirsiniz. Tercihe göre pazı roll’leri yoğurt, domates sos, pesto sos veya soya sos gibi soslar birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bilgi
Zorluk: Kolay
Ürün: Yaz Trüfü
Süre: 20 Dakika
Porsiyon: 2-3 kişi
Malzemeler
3-4 pazı yaprağı
120 gr pirinç
1/3 kabak
1/3 havuç
1/3 kapya biber
1/3 yeşil biber
1/3 salatalık
1/3 çay kaşığı ezilmiş zencefil
5 çorba kaşığı elma sirkesi
4,5 kesme şeker
Tuz