Trüf Mantarı Nasıl Alınır?
Anatolia Truffles’da, taze trüf mantarlarını sezon boyunca doğrudan bizden satın alabilirsiniz. Siparişinizi web sitemizden veya telefonla verebilirsiniz. Ayrıca, restoranlar ve gurme marketler için de toptan satış hizmetimiz mevcuttur.
Bakım Talimatları

Nasıl Saklanır?
Özellikle siyah trüfler dışlarındaki kabuk sebebi ile her ne kadar dayanıklı olsalar da uygun koşullarda saklanmadığında 3-5 gün arasında özelliklerini yitirir ve kurumaya başlarlar. Bunun önüne geçmek için size bir kaç öneride bulunmak istiyoruz:
- Size ulaştırdığımız trüfleri, yeni pirinç eklenmiş ve hava almayan bir kapta buzdolabında muhafaza edin. Pirinç yerine kağıt havlu da kullanabilirsiniz.
- Trüfleri günlük olarak kontrol edip, aşırı nemlenmesi durumunda pirinci veya kağıt havluyu değiştirmek tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.
Kullandığınız pirinçleri atmayın! Pirinçlerinizi yıkayın ve bu işlemden sonra bile kokusunu ve aromasını içinde barındıran pirinçlerle trüflü bir pilav ve dolma içi yapabilirsiniz. Trüflerinizi, uzun süreli muhafaza etmek isterseniz, %10’luk oranlarda bal, zeytinyağı gibi dayanıklı baz ürünlerin içine rendeleyerek veya dilimleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Bunu yaparken küçük kavanozlar kullanıp, adetlerini artırırsanız, trüflü ürünlerinizden daha uzun süre faydalanabilirsiniz. Yine de trüfün o nefis aroması ve kokusundan en iyi şekilde faydalanabilmek için en kısa sürede tüketmenizi öneririz.
Nasıl Temizlenir?
Trüf mantarının üzerindeki fazla toprak veya kiri yumuşak bir fırça yardımıyla temizleyin, asla akan suyun altına tutmayın. Sadece tüketeceğiniz trüfleri yıkayabilirsiniz.
Nasıl Servis Etmeliyim?
Trüfü mutfaklarına yeni dahil eden gastronomi ve lezzet meraklılarını için tavsiyemiz aşağıdaki gibidir:
Trüfü, yemeğin en sıcak hali üzerine rendeleyerek veya dilimleyerek kullanabilirsiniz. İdeal oran tek kişilik bir porsiyonda 10-15 gramdır.
Trüfler yumuşamaya başlayıp, kokusunu salmaya başladığında yemeğiniz servise hazırdır.



Siyah Trüf

Siyah Trüf mantarı, gastonomide oldukça aranan bir gıda malzemesidir. Gri-kahverengi renktedirler ve içlerinde beyaz ebru damarları vardır. Tadı beyaza göre daha hafiftir; aroması çikolata, toprak veya kurutulmuş meyve notaları olarak tanımlanmaktadır. Siyah trüf mantarlarının dış yüzeyi kırmızımsı bir renk tonu ile koyu kahverengiden siyaha kadar değişkenlik gösterir.
Trüf Mantarı Ne Zaman ve Nerede Yetişir?
Trüf mantarları nemli ve serin iklimlerde en iyi şekilde büyürler. Söğüt, kavak, fındık ve meşe gibi çeşitli ağaç türlerinin köklerinin altına tutunarak, aziz Anadolu’nun ormanlarında yetişirler. Trüf mantarı mevsimlik bir mantardır ve yılın farklı zamanlarında farklı çeşitlerde oluşur. Trüf mantarının yenilebilir dokuz türü vardır ancak ana çeşitleri sonbahar ve kış aylarında yetişir ve renklerine göre adlandırılırlar: Siyah ve beyaz.
Beyaz Trüf

Beyaz Trüf mantarı, dünyanın her yerinde değer verilen başka bir çeşittir. Eşsiz bir aroma ve tada sahiptir. Düzensiz bir şekli vardır, pürüzsüzdür ve rengi beyazdan koyu sarıya kadar değişir. Aromaları güçlüdür ve lezzeti sarımsak, fındık veya bal esanslarını içerebilir.