Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Geri

TRÜFLÜ APPLE CRUMBLE

Hazırlanışı

ÖN HAZIRLIK: Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Güveç kaplarınızı Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı ile cömertçe yağlayın.

ELMALARI HAZIRLA: Elmaları soyup büyük küpler (large dice) halinde doğrayın. Kararmamaları için hemen bir karıştırma kabına alın.

LEZZETLERİ BULUŞTUR: Doğradığınız elmaların üzerine 12 gr şeker, 1 gr tarçın, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip nazikçe harmanlayın.

SIRRI ORTAYA ÇIKAR: Elmalı karışıma Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Bal Kabağı Ezmesi‘ni ekleyin ve tüm lezzetlerin birbirine geçtiğinden emin olana kadar karıştırın. Bu karışımı yağladığınız güveçlere eşit olarak paylaştırın.

CRUMBLE’I YARAT: Ayrı bir kapta, unu ve küp küp doğradığınız soğuk Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı‘nı parmak uçlarınızla birbirine yedirerek kum gibi, kırıntılı bir doku elde edene kadar karıştırın.

SON DOKUNUŞ:
Kırıntı hamuruna 60 gr şeker ve 3 gr tarçını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu trüflü karışımı, güveçlerdeki dolgunun üzerini tamamen kaplayacak şekilde tepeleme olarak doldurun.

PİŞİRME SANATI:
Önceden ısıtılmış fırında, üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin.


Afiyet olsun!

Kullanılan Ürün

Bilgi

Zorluk: Kolay
Ürün: Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Bal Kabağı Ezmesi
ya da
Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi
Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Toplam Süre: 70 Dakika
Porsiyon: 2 Kişi

Malzemeler

  • 2 adet Granny Smith elma
  • 2 y.k. Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Bal Kabağı Ezmesi
  • 5 ml taze sıkılmış limon suyu
  • 72 gr şeker (12 gr elma için, 60 gr crumble için)
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi (zest)
  • 4 gr toz tarçın (1 gr elma için, 3 gr crumble için)
  • Yeterince Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı (güveçleri yağlamak için)
  •  

Crumble Hamuru İçin:

  • 60 gr un
  • 45 gr soğuk Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı