Hazırlanışı
ÖN HAZIRLIK: Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Güveç kaplarınızı Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı ile cömertçe yağlayın.
ELMALARI HAZIRLA: Elmaları soyup büyük küpler (large dice) halinde doğrayın. Kararmamaları için hemen bir karıştırma kabına alın.
LEZZETLERİ BULUŞTUR: Doğradığınız elmaların üzerine 12 gr şeker, 1 gr tarçın, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip nazikçe harmanlayın.
SIRRI ORTAYA ÇIKAR: Elmalı karışıma Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Bal Kabağı Ezmesi‘ni ekleyin ve tüm lezzetlerin birbirine geçtiğinden emin olana kadar karıştırın. Bu karışımı yağladığınız güveçlere eşit olarak paylaştırın.
CRUMBLE’I YARAT: Ayrı bir kapta, unu ve küp küp doğradığınız soğuk Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı‘nı parmak uçlarınızla birbirine yedirerek kum gibi, kırıntılı bir doku elde edene kadar karıştırın.
SON DOKUNUŞ:
Kırıntı hamuruna 60 gr şeker ve 3 gr tarçını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu trüflü karışımı, güveçlerdeki dolgunun üzerini tamamen kaplayacak şekilde tepeleme olarak doldurun.
PİŞİRME SANATI:
Önceden ısıtılmış fırında, üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Kullanılan Ürün
Bilgi
Zorluk: Kolay
Ürün: Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Bal Kabağı Ezmesi
ya da
Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi
Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Toplam Süre: 70 Dakika
Porsiyon: 2 Kişi
Malzemeler
- 2 adet Granny Smith elma
- 2 y.k. Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Bal Kabağı Ezmesi
- 5 ml taze sıkılmış limon suyu
- 72 gr şeker (12 gr elma için, 60 gr crumble için)
- 1 adet limonun kabuğu rendesi (zest)
- 4 gr toz tarçın (1 gr elma için, 3 gr crumble için)
- Yeterince Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı (güveçleri yağlamak için)
Crumble Hamuru İçin:
- 60 gr un
- 45 gr soğuk Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı

