Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Geri

TRÜFLÜ TEREYAĞLI RİSOTTO

Hazırlanışı

  • Önce tavuk suyunu ısıtın, ocağın kenarında sıcak kalsın.

  • Ayrı bir tavada mantarları, doğranmış sarımsakla birlikte biraz yağ ekleyerek soteleyin. İşiniz bitince kenara alın.

  • Risottoyu pişireceğiniz tencereye zeytinyağı koyup ısıtın. Soğanı ekleyin ve kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun.

  • Pirinci ekleyin ve rengi dönmeden birkaç dakika soteleyin.

  • Tavuk suyunu üç seferde ekleyin. Her seferinde sürekli karıştırın ve pirincin suyu iyice çekmesini bekleyin. Tüm suyu bitirip pirinç istediğiniz kıvama gelene kadar devam edin.

  • Tuz ve karabiber serpin. Son olarak Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı’nı ve parmesan peyniri ekleyin. Karıştırdığınızda risottonuz kremamsı ve parlak olacak.

Notlar

  • Pirinç yumuşamış olmalı ama tam pişmemeli; biraz diri kalmalı. Kremamsı ve hafif sulu bir kıvam risottonun en önemli özelliğidir.
  • Risottoyu düz bir tabakta servis edebilirsiniz. Tabakladıktan sonra tabağın altına hafifçe vurursanız risotto güzelce yayılır.
  • Servise çıkana kadar biraz daha koyulaşacağı için, ocaktan aldığınız anda risottonuz biraz sulu görünüyorsa endişelenmeyin — tam da olması gerektiği gibi!

Kullanılan Ürün

Bilgi

Zorluk: Kolay
Ürün: Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı
Süre: 30 Dakika
Porsiyon: 1 Kişi

Malzemeler

  • 450 ml Tavuk Suyu
  • 30 ml Zeytinyağı
  • 50 gr Soğan (ince doğranmış)
  • 120 gr Arborio Pirinci
  • 30 gr Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı
  • 30 gr Toz Parmesan Peyniri
  • Tuz & Taze Çekilmiş Karabiber

Sos için:

  • Taze rendelenmiş Parmesan Peyniri
  • Frenk Soğanı (ince kıyılmış)