Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Geri

TRÜFLÜ BAL KABAKLI PASTEL DE NATA

Hazırlanışı

  • Pastel de Nata için su, şeker, tarçın çubuğunu birlikte ocağa alın kaynamaya bırakın.

  • Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve 5 dakika koyulaşana kadar devam edin. Ocağın altını kapatın ve ılıklaşmasını bekleyin.

  • Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirin. Ayrı bir kaba aktarıp soğutun.

  • Üzerine 6 yumurta sarısını ve likit vanilyayı ekleyip homojen kıvam olana kadar çırpın.

  • Daha sonra şerbeti ekleyerek iyice çırpın.

  • Karışımı süzerek başka bir kaba alın böylelikle kabuklardan ve varsa topaklardan ayırın.

  • Milföy hamurunu geniş kenarından rulo şeklinde sarın ve 4 eşit parçaya kesin (Toplam 12 adet çıkacak).

  • Her bir parçayı sarılı kısmından önce elinizle bastırarak düzleyin, ardından merdane yardımıyla çay tabağı genişliğinde açın.

  • Tereyağıyla yağladığınız metal muffin tepsisine, milföyleri teker teker yerleştirin.

  • Milföylerin ortalarına hazırladığımız yumurtalı kremayı doldurun, içlerine birer çay kaşığı Anatolia Truffles Bal Kabağı Ezmesi‘ni ekleyin.

  • 220 derecede 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

  • Fırından çıkınca 5-10 dakika dinlendirip, Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi-Çeşnili ya da Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi ve file bademle dileğiniz gibi servis edin.

    Afiyet olsun.

Kullanılan Ürün

Bilgi

Zorluk: Orta
Ürün: 
Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi
Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi – Çeşnili

Hazırlama Süresi: 20 Dakika
Toplam Hazırlama Süresi: 55 Dakika
Porsiyon: 12 Adet

Malzemeler

Şerbet için:

  • 200 gr şeker
  • 150 ml su
  • 1 çubuk tarçın

Krema için:

  • 50 gr un
  • 260 gr süt
  • 6 damla likit vanilya
  • 6 yumurta sarısı

Tart için:

  • 3 adet milföy hamuru

İç Dolgu:

  • Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi

Süslemek için:

  • Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi-Çeşnili ya da Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi
    File Badem