Hazırlanışı
Pastel de Nata için su, şeker, tarçın çubuğunu birlikte ocağa alın kaynamaya bırakın.
Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve 5 dakika koyulaşana kadar devam edin. Ocağın altını kapatın ve ılıklaşmasını bekleyin.
Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirin. Ayrı bir kaba aktarıp soğutun.
Üzerine 6 yumurta sarısını ve likit vanilyayı ekleyip homojen kıvam olana kadar çırpın.
Daha sonra şerbeti ekleyerek iyice çırpın.
Karışımı süzerek başka bir kaba alın böylelikle kabuklardan ve varsa topaklardan ayırın.
Milföy hamurunu geniş kenarından rulo şeklinde sarın ve 4 eşit parçaya kesin (Toplam 12 adet çıkacak).
Her bir parçayı sarılı kısmından önce elinizle bastırarak düzleyin, ardından merdane yardımıyla çay tabağı genişliğinde açın.
Tereyağıyla yağladığınız metal muffin tepsisine, milföyleri teker teker yerleştirin.
Milföylerin ortalarına hazırladığımız yumurtalı kremayı doldurun, içlerine birer çay kaşığı Anatolia Truffles Bal Kabağı Ezmesi‘ni ekleyin.
220 derecede 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca 5-10 dakika dinlendirip, Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi-Çeşnili ya da Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi ve file bademle dileğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun.
Kullanılan Ürün
Bilgi
Zorluk: Orta
Ürün:
Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi
Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi – Çeşnili
Hazırlama Süresi: 20 Dakika
Toplam Hazırlama Süresi: 55 Dakika
Porsiyon: 12 Adet
Malzemeler
Şerbet için:
- 200 gr şeker
- 150 ml su
- 1 çubuk tarçın
Krema için:
- 50 gr un
- 260 gr süt
- 6 damla likit vanilya
- 6 yumurta sarısı
Tart için:
- 3 adet milföy hamuru
İç Dolgu:
- Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi
Süslemek için:
- Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi-Çeşnili ya da Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi
File Badem

