Hazırlanışı
Sosu hazırla: Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın, kenara alın.
Somonu marine et: Filetoları zeytinyağıyla yağlayın, tuz ve karabiberle ovun. 10–15 dk buzdolabında dinlendirin.
Patatesi kızart: Haşlanmış kırmızı patatesleri, Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı’nda kızartın.
Somonu pişir: Orta ateşte tavayı ısıtın. Somonları 5 dk bir yüzü, 3 dk diğer yüzü pişirin.
Final dokunuş: Üzerine tekrar Trüflü Tereyağı sürün, hazırladığınız sosu dökün, 2–3 dk daha pişirin.
Sunum: Tabağa pilavı koyun, üstüne somon dilimi, kızarmış patates, avokado ve lime ekleyin. Frenk soğanı ve susam taneleriyle süsleyin.
Şefin Notu:
“Daha cesur bir dokunuş için, somonun üzerine ekstra Trüflü Acı Biber Reçeli gezdirin. Tabağın dengesi bambaşka bir boyuta taşınır.”
Kullanılan Ürün
Bilgi
Zorluk: Orta
Ürün:
Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı
Anatolia Truffles Trüflü Acı Biber Reçeli
Hazırlama Süresi: 50 Dakika
Porsiyon: 2 Kişilik
Malzemeler
Ana Malzemeler
- 2 somon fileto
- 2 porsiyon haşlanmış pirinç
- 3 YK Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı
- 1 adet avokado
- Frenk soğanı
- ½ lime
- 1 adet kırmızı patates
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
Sos İçin
- 2 YK soya sosu
- 2 YK Anatolia Truffles Trüflü Acı Biber Reçeli
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 YK zeytinyağı
- ½ limon suyu
- 30 ml su

