Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Geri

TRÜFLÜ ACI BİBER REÇELLİ VE TEREYAĞLI SOMON

Hazırlanışı

  • Sosu hazırla: Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın, kenara alın.

  • Somonu marine et: Filetoları zeytinyağıyla yağlayın, tuz ve karabiberle ovun. 10–15 dk buzdolabında dinlendirin.

  • Patatesi kızart: Haşlanmış kırmızı patatesleri, Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı’nda kızartın.

  • Somonu pişir: Orta ateşte tavayı ısıtın. Somonları 5 dk bir yüzü, 3 dk diğer yüzü pişirin.

  • Final dokunuş: Üzerine tekrar Trüflü Tereyağı sürün, hazırladığınız sosu dökün, 2–3 dk daha pişirin.

  • Sunum: Tabağa pilavı koyun, üstüne somon dilimi, kızarmış patates, avokado ve lime ekleyin. Frenk soğanı ve susam taneleriyle süsleyin.

Şefin Notu:

“Daha cesur bir dokunuş için, somonun üzerine ekstra Trüflü Acı Biber Reçeli gezdirin. Tabağın dengesi bambaşka bir boyuta taşınır.”

@gulden.yilmz

Kullanılan Ürün

Bilgi

Zorluk: Orta

Ürün: 
Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı
Anatolia Truffles Trüflü Acı Biber Reçeli

Hazırlama Süresi: 50 Dakika
Porsiyon: 2 Kişilik

Malzemeler

Ana Malzemeler

  • 2 somon fileto
  • 2 porsiyon haşlanmış pirinç
  • 3 YK Anatolia Truffles Trüflü Tereyağı
  • 1 adet avokado
  • Frenk soğanı
  • ½ lime
  • 1 adet kırmızı patates
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Sos İçin

  • 2 YK soya sosu
  • 2 YK Anatolia Truffles Trüflü Acı Biber Reçeli
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 YK zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 30 ml su