Hazırlanışı
- Dondurmayı derin dondurucudan çıkar, 15 dakika oda sıcaklığında beklet. Böylece şekil vermen kolaylaşır.
- Eldivenle iki parçaya ayırdığın dondurmayı avuç içinde yuvarlayarak toplar haline getir.
- Her topu streç filme sar ve yeniden dondurucuya al.
- En az 1 saat dinlensin, formunu korusun.
- Yumurtaların beyazını ve bir tutam tuzu çırp, beyaz renk alana kadar karıştır.
- Mutfak robotunda mısır gevreği, fındık, şeker ve tarçını karıştır.
- Kalın, çıtır bir karışım elde ettiğinde hazır demektir.
- Dondurmayı dolaptan çıkar, streç filmi aç.
- Yumurtaya bulayıp, her yerinin kaplandığından emin ol.
- Ardından hazırladığın çıtır karışıma bulayarak tamamen sar.
- Hazırladığın topları yeniden dondurucuya koy, en az 1 saat beklet.
- 190°C’de ısıtılmış yağda, her tarafı altın rengine dönene kadar (yaklaşık 30 saniye) kızart.
- Kağıt havluya al, fazla yağını süzdür.
- Servis tabağına al.
- Üzerine dilediğin miktarda Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Balkabağı Ezmesi gezdir. (İstersen bir miktar su ile seyreltebilirsin.)
Soğumadan, trüf aromasını hissettiğin o anı yakala.
Şefin Notu: @ugurcanaykanat
“Trüf, burada gösteriş için değil; sessiz bir zenginlik hissi bırakmak için var.”
Kullanılan Ürün
Bilgi
Zorluk: Orta
Ürün: Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi – Çeşnili
Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Toplam Süre: 3-4 Saat(Dinlenme süresi dahil)
Porsiyon: 2 Kişi
Malzemeler
2 top sert dondurma (tercihen Maraş)
3 yumurta beyazı
1 tutam tuz
400 gr mısır gevreği
100 gr fındık içi
10 gr şeker
5 gr toz tarçın
Dilediğin miktarda Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Balkabağı Ezmesi
İle etiketlendi: Şef Uğur Can Aykanat

