Adres
IŞIK ANADOLU Gıda ve Ticaret Limited Şirketi İskele Sk. No:16-18B, 34728, Caddebostan, Kadıköy/İstanbul
Geri

TRÜFLÜ KIZARMIŞ DONDURMA

Hazırlanışı

  • Dondurmayı derin dondurucudan çıkar, 15 dakika oda sıcaklığında beklet. Böylece şekil vermen kolaylaşır.
  • Eldivenle iki parçaya ayırdığın dondurmayı avuç içinde yuvarlayarak toplar haline getir.
  • Her topu streç filme sar ve yeniden dondurucuya al.
  • En az 1 saat dinlensin, formunu korusun.
  • Yumurtaların beyazını ve bir tutam tuzu çırp, beyaz renk alana kadar karıştır.
  • Mutfak robotunda mısır gevreği, fındık, şeker ve tarçını karıştır.
  • Kalın, çıtır bir karışım elde ettiğinde hazır demektir.
  • Dondurmayı dolaptan çıkar, streç filmi aç.
  • Yumurtaya bulayıp, her yerinin kaplandığından emin ol.
  • Ardından hazırladığın çıtır karışıma bulayarak tamamen sar.
  • Hazırladığın topları yeniden dondurucuya koy, en az 1 saat beklet.
  • 190°C’de ısıtılmış yağda, her tarafı altın rengine dönene kadar (yaklaşık 30 saniye) kızart.
  • Kağıt havluya al, fazla yağını süzdür.
  • Servis tabağına al.
  • Üzerine dilediğin miktarda Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Balkabağı Ezmesi gezdir. (İstersen bir miktar su ile seyreltebilirsin.)

Soğumadan, trüf aromasını hissettiğin o anı yakala.

Şefin Notu: @ugurcanaykanat 

“Trüf, burada gösteriş için değil; sessiz bir zenginlik hissi bırakmak için var.”

Kullanılan Ürün

Bilgi

Zorluk: Orta
Ürün: Anatolia Truffles Trüflü Bal Kabağı Ezmesi – Çeşnili
Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Toplam Süre: 3-4 Saat(Dinlenme süresi dahil)
Porsiyon: 2 Kişi

Malzemeler

  • 2 top sert dondurma (tercihen Maraş)

  • 3 yumurta beyazı

  • 1 tutam tuz

  • 400 gr mısır gevreği

  • 100 gr fındık içi

  • 10 gr şeker

  • 5 gr toz tarçın

  • Dilediğin miktarda Anatolia Truffles Trüflü Çeşnili Balkabağı Ezmesi